Nieuws

ona biekorfona biekorf
do, 23/12/2021

Mobiel 21 helpt De Leerexpert Biekorfstraat

Toen ze tijdens corona merkten dat leerlingen minder gebruik wilden maken van schoolbussen, startten ze zelf met wandel- en fietsrijen. Al snel kwamen meer en meer kinderen te voet en met de fiets naar school. Een positieve evolutie. 

G-sportG-sport
do, 23/12/2021

Gezond naar school

Bij Raket durven we dromen en dus denken we verder dan de schoolbus. Waarom niet eens een leerling met een riksja naar school brengen? Of met een ligfiets? Of met een fietsbus van een groepje leerlingen? 

do, 23/12/2021

Ook elders lopen er pilootprojecten

Net als Raket in Antwerpen, lopen er soortgelijke pilootprojecten in Leuven en Roeselare. Jawel, ook daar wordt geëxperimenteerd met opvang en alternatieve vervoersmodi om reistijden te verkorten zodat leerlingen niet langer dan nodig onderweg hoeven te zijn. 

De WaterbusDe Waterbus
do, 23/12/2021

Robin gaat met de waterbus naar school

Robin woont in Hemiksem en gaat in De Leerexpert Wandeldijk naar school. Sinds dit jaar neemt hij de waterbus, zodat hij geen drie verschillende De Lijn-bussen hoeft te nemen om op school te geraken.“Robin was meteen enthousiast over de waterbus ”, vertelt zijn mama.

Fiets-en wandelpools RaketFiets-en wandelpools Raket
di, 13/07/2021

Fiets- en wandelgroepen

Raket helpt leerlingen zelfstandiger naar school te verplaatsen via fiets- en wandelgroepen. Een groep leerlingen gaat samen met een begeleider te voet of met de fiets naar school. De begeleider leert ondertussen belangrijke verkeersvaardigheden aan, zodat ze op termijn misschien helemaal alleen op weg kunnen.
Minibussen RaketMinibussen Raket
do, 08/07/2021

De minibussen van Raket

Wanneer andere vervoersopties niet in aanmerking komen, zorgt Raket er met de minibussen voor dat leerlingen toch op school en terug naar huis kunnen geraken. “We willen er immers voor zorgen dat elk kind gepaste ondersteuning krijgt”, legt projectmedewerker Rijn uit.
opvangopvang
wo, 30/06/2021

Van droom naar (een stukje) werkelijkheid

Opvang is een van de centrale pijlers van Raket. Voor de start van het pilootproject brachten leerlingen uit het buitengewoon onderwijs zoveel tijd door op de bus dat er amper nood was aan voor- en naschoolse opvang op hun maat. Nu zij niet meer zo lang op de bus zitten, is dat anders.
Mobi coachMobi coach
vr, 18/06/2021

Ken jij de mobiliteitscoach al?

Raket wil leerlingen uit het buitengewoon onderwijs de gepaste ondersteuning bieden bij hun verplaatsing van huis naar school en terug.
kind speelt2_Dennenhofkind speelt2_Dennenhof
wo, 16/12/2020

Inclusietraject buitenschoolse kinderopvang

De organisatie van inclusieve opvang brengt naast heel wat kansen en verrijking ook een aantal uitdagingen met zich mee. Daarom organiseert Raket een inclusietraject voor buitenschoolse opvanginitiatieven die hun werking voor kinderen met specifieke ondersteuningsnoden willen versterken. Organiseer jij opvang en is je interesse gewekt? Lees dan zeker verder!

 

kind speelt_Dennenhofkind speelt_Dennenhof
di, 15/12/2020

Dien een projectaanvraag in en maak je opvang inclusief

Wil jij ook graag (meer) inclusieve opvang bieden, maar laat je budget dat niet toe? Goed nieuws, want Raket voorziet subsidies om nieuwe opvangplaatsen te creëren voor kinderen uit het buitengewoon onderwijs. Voor wie nog twijfelt, lichten we graag enkele kinderopvanginitiatieven uit die vorig jaar groen licht kregen voor de uitvoering van hun projectaanvraag.

kind_Dennenhofkind_Dennenhof
di, 15/12/2020

Fietsende reporters: onze ogen en oren

In september bezochten onze fietsende reporters tal van centrale haltes. Hun opdracht: luisteren, observeren en rapporteren. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van hoe het netwerk van Raket functioneert. Een van onze reporters beschrijft hoe een werkdag er voor hem uitziet.