Scholen

Als school ben je een belangrijke schakel. Je bepaalt samen met de ouders en leerling hoe de verplaatsing best gebeurt en wat de gepaste ondersteuning hierbij is.

Hoe ondersteuning aanvragen?

1. Gegevens invullen

Zorg ervoor dat de leerlinggegevens aangevuld worden met de overeengekomen vorm van ondersteuning bij de verplaatsing. Noteer, in een Excel bestand in SharePoint, of de leerling een abonnement op De Lijn nodig heeft, waar hij of zij door de schoolbus zal worden opgehaald of welke andere ondersteuning gevraagd wordt.

2. Wachten op goedkeuring

Elke week verwerkt het Raket team de nieuwe aanvragen voor ondersteuning. We kijken na of de nieuwe criteria correct worden toegepast en keuren de aanvraag goed. Je zal via mail op de hoogte gebracht worden wanneer jouw aanvragen verwerkt werden. Je merkt dat dit een manueel proces is. Dat is goed nieuws: zo kunnen we samen een oplossing zoeken in geval van uitzonderlijke situaties.

3.Aanvraag Agodi

Vanaf hier schakelen we terug naar het proces dat je al kent. Voor de aanvragen die in SharePoint een goedkeuring kregen, kan via Agodi een tegemoetkoming worden opgevraagd. Belangrijk: Geef in de webapplicatie altijd de volgende afwijking op: ‘andere’; ‘pilootgebied Antwerpen’. De informatie in de aanvraag van Agodi moet overeenstemmen met die van SharePoint.

Wil je graag hulp bij het invullen van de leerlinggegevens in SharePoint?