Opvang op maat van je kind

Ben je niet in staat om op het aangegeven uur met je kind aan de bushalte te staan, of om hem daar op te wachten na school? Dan kan je gebruik maken van Raket-opvangplaatsen. Die zijn zo ingericht dat ze rekening houden met de specifieke zorgnoden van jouw kind, maar stimuleren tegelijk ook zo veel mogelijk inclusiviteit. Je kind kan er dus samenspelen met andere kinderen.

opvang

 

Jouw opvangplaats

Samen met je school kies je de opvangplaats die het best geschikt is voor je kind. De keuze zal afhangen van de locatie van die opvangplaats, maar ook van de openingsuren en vooral van de specifieke begeleidingsmogelijkheden. Niet elke locatie is immers op dezelfde manier uitgerust. De school zorgt samen met jou voor alle praktische afspraken zodat de busbegeleider weet waar je kind afgezet mag worden, en zodat er iemand klaarstaat om je kind op te vangen aan de halte.

Pas op: je moet zélf op tijd je kind inschrijven in de opvang. Vraag eventueel hulp op school!

 

Hoe werkt het praktisch?

Aan de meeste opvangplaatsen is een Raket-halte voorzien. Als dat niet zo is, zorgt de opvang ervoor dat een begeleider klaarstaat om je kind op te vangen als die van school terugkomt, of om hem op de juiste bus te zetten in de ochtend.

Het tijdstip van ophalen en afzetten in de opvang, spreek je zelf af met de begeleiders daar.

 

De Raket-kaart

Een geschikte opvangplaats zoek en bepaal je best samen met de school. Maar je kan zelf ook de mogelijkheden verkennen en voorstellen doen. Op de Raket-kaart vind je alle haltes van onze bussen, alle opvangplaatsen én alle scholen waar we langsrijden. Natuurlijk moet je steeds met de school overleggen als je iets aan de afspraken wilt wijzigen!

Nieuws

opvangopvang
wo, 30/06/2021

Van droom naar (een stukje) werkelijkheid

Opvang is een van de centrale pijlers van RAKET. Voor de start van het pilootproject brachten leerlingen uit het buitengewoon onderwijs zoveel tijd door op de bus dat er amper nood was aan voor- en naschoolse opvang op hun maat. Nu zij niet meer zo lang op de bus zitten, is dat anders.
kind speelt2_Dennenhofkind speelt2_Dennenhof
wo, 16/12/2020

Inclusietraject buitenschoolse kinderopvang

De organisatie van inclusieve opvang brengt naast heel wat kansen en verr

kind speelt_Dennenhofkind speelt_Dennenhof
di, 15/12/2020

Dien een projectaanvraag in en maak je opvang inclusief

Wil jij ook graag (meer) inclusieve opvang bieden, maar laat je budget d