Centrale op- en afstapplaatsen

Jouw halte

Samen met je school kies je de op- en afstapplaats die vlot bereikbaar en het best geschikt is (dat kunnen er ook meerdere zijn, als je kind om de beurt door verschillende mensen wordt opgevangen). De school regelt verder alle administratie zodat de busbegeleider weet dat jouw kind op haar bus hoort. De precieze uren van opstappen en afstappen krijg je ook via de school.

Is het onmogelijk om een geschikte halte voor jouw kind te vinden? Ga dan zeker met de school in gesprek! Samen vinden we vast een geschikte oplossing.

opstap

Hoe werkt het praktisch?

Je krijgt van de school het precieze adres en de locatie van de halte. Daar moet je kind klaarstaan op het aangegeven uur. Pas op: die gegevens kunnen in de loop van het schooljaar nog wijzigen. Je krijgt dan telkens een nieuw kaartje van de school. Extra kaartje nodig? Download het lege exemplaar dan hier.

Vermoedelijk sta je aan de halte niet alleen: ook andere ouders en kinderen wachten er op een bus. De kans is bovendien groot dat er meerdere bussen van Raket aan die halte voorbij komen.

Stopt er een Raket-bus? Vraag dan aan de busbegeleider (die herken je aan een Raket-fluohesje en een kaartje om de nek) of dit de juiste bus is voor je kind. Nog een kus, even wuiven ... en vertrokken!

Na school zorgt de begeleider op school ervoor dat je kind op de juiste bus zit. Op het kaartje van de school zie je ook het uur waarop de bus aan de afstapplaats is. Zorg ervoor dat je er dan bent!

De Raket-kaart

Een geschikte op- en afstapplaats zoek en bepaal je samen met de school. Maar je kan zelf ook de haltes verkennen en voorstellen doen natuurlijk. Op de Raket-kaart vind je alle haltes van onze bussen, alle opvangplaatsen én alle scholen waar we langsrijden. Natuurlijk moet je steeds met de school overleggen als je iets aan de afspraken wilt wijzigen!

Vraag een afwijking van een op- en/of afstapplaats aan

Zit je met bezorgdheden over de voorgestelde op- en afstapplaats en kom je met de school niet tot een goed alternatief? Vraag dan bij de commissie mobiliteitsondersteuning van het pilootproject een afwijking aan.

Nieuws

ma, 22/02/2021

Nieuwe criteria recht op schoolvervoer

Vanaf volgend schooljaar gelden de nieuwe regels voor het vervoer van kinderen in het buitengewoon onderwijs.
kind_Dennenhofkind_Dennenhof
di, 15/12/2020

Fietsende reporters: onze ogen en oren

In september bezochten onze fietsende reporters tal van centrale haltes.